جگر سالم یکی از خوشمزه ترین و مفید ترین انواع گوشت است که اغلب افراد با تاثیر معجزه آسای آن در درمان کم خونی آشنایی دارند. رنگ یک جگر سالم باید قرمز متمایل به قهوه ای باشد و بر روی آن هیچ گونه لکه رنگی، رنگ پریدگی، پر خونی و خونریزی وجود نداشته باشد. وجود لکه های ریز بر روی جگر و یا پلاسیده بودن آن از شایع ترین علائم ناسالم بودن جگر است. در این مطلب شما را با نحوه تشخیص جگر سالم آشنا میکنیم که هم شامل جگر گوسفند و هم جگر مرغ میشود.

جگر ناسالم را بشناسید:

برای تشخیص یک جگر سالم باید با رنگ و بافت آن آشنایی داشته باشید. یک جگر سالم گوسفندی باید لبه های تیز و بافت آن قوام کافی داشته باشد اما جگر فاسد و ناسالم معمولا لبه هایی گرد و متورم داشته و از مصرف آن باید خودداری کرد. از شایع ترین نشانه های جگر فاسد و ناسالم میتوان به زرد رنگ بودن جگر، تیره بودن بیش از حد، وجود کیست و دانه های غیرطبیعی بر روی آن، بوی ترشیدگی، گندیدگی و تعفن بافت آن اشاره کرد.

خرید جگر گوسفندی

اگر جگر گوسفندی را به صورت آماده خریداری میکنید حتما از محصولاتی استفاده نمایید که دارای مهر دامپزشکی باشند. در صورتی که قصد خرید گوسفند زنده و ذبح آن را دارید بهتر است تنها به مراکز معتبر در زمینه خرید گوسفند زنده مراجعه فرمایید.

نگهداری از جگر

برای نگه داشتن جگر به مدت طولانی باید مانند سایر گوشت ها آن را در یخچال و در دمای صفر تا ۴ درجه و در فریزر با دمای ۱۸- درجه سانتیگراد نگه دارید. جگر را میتوان به مدت ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد.

نکات بهداشتی برای خرید جگر و گوشت

اگر جگر را از قصابی ها خریدرای میکنید دقت داشته باشید که قصاب باید لباس تمیز سفید و کلاه پوشیده و کارت بهداشت آن در معرض دید عموم باشد. وسایل قصابی باید همگی تمیز و بهداشتی باشند. اگر گوشت را به صورت بسته بندی خریداری میکنید نیز به نحوه بسته بندی، تاریخ تولید و انقضاء آن توجه کنید. گوشت و جگر منجمد شده باید با پلاستیک شفاف بسته بندی شود. هیچگاه گوشت را در پلاستیک های تیره یا رنگی فریز نکنید.

جگر سالم

نکات پایانی

اگر از زمان خرید گوشت و جگر تا زمان رفتن به خانه طولانی میشود بهتر است گوشت و جگر را در یخچال سیار و در کنار یخ حمل کنید. هنگام خرید جگر بسته بندی شده از وجود مهر دامپزشکی بر روی بسته بندی اطمینان حاصل کنید. برای استفاده از جگر و گوشت فریز شده باید آن را به مدت چند ساعت در یک ظرف درب دار در یخچال قار دهید تا یخ آن باز شود. اگر میخواهید یخ گوشت زودتر باز شود میتوانید آن را در ماکروویو بگذارید. وقتی یخ جگر به این روش باز شد باید خیلی سریع آن را بپزید. وقتی گوشت یا جگر فریز شده را از یخچال درآوردید باید حتما آن را استفاده کنید و از فریز کردن مجدد آن جدا خودداری فرمایید زیرا این کار هم از نظر بهداشتی خطرناک است و هم بر طعم گوشت تاثیر منفی میگذارد.

منبع: دامداران پاک


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پارسی فرش فروش دستگاه تزریق پلاستیک سونلی در ایران logo design آموزش های کاربردی طراحی سایت با لاراول Andrew شهدای میگون افشین نوروزیه Tara