گوشت قرمز یکی از مهمترین منابع غذایی ماست که مصرف آن برای حفظ سلامتی و شادابی ما بسیار موثر است. مصرف این گوشت به تمام گروههای سنی مخصوصا به ورزشکاران و بدنسازان توصیه میشود. در واقع گوشت قرمز یکی از مهمترین مواردی است که ورزشکاران باید در رژیم اولیه غذایی خود داشته باشند. مصرف گوشت قرمز میتواند تاثیر زیادی بر رشد عضلات داشته باشد و از این جهت بهترین جایگزین برای مکمل های غذایی و دارویی است. در این مطلب میخواهیم به فواید گوشت قرمز و ضرورت وجود آن در برنامه غذایی ورزشکاران مخصوصا بدنسازان بپردازیم. با ما همراه باشید.
گوشت قرمز سرشار از کراتین بوده و به همین دلیل مصرف آن به تمامی بدنسازان توصیه میشود. این ورزشکاران باید دارای یک رژیم غذایی پرانرژی با کمترین میزان کربوهیدرات باشند. طبق یک بررسی انجام شده در کشور آمریکا مصرف گوشت استیک پیش از مسابقه میتواند تاثیر زیادی بر موفقیت ورزشکار داشته باشد. ورزشکاران آمریکایی از دهه ها قبل به صورت تجربی دریافته بودند که مصرف گوشت beef یا همان گوشت گوساله میتواند تاثیرات زیادی بر روی افزایش حجم عضلات آنها داشته باشد و امروزه علم نیز این مساله را اثبات کرده است. گوشت قرمز یکی از مهمترین منابع غذایی درجه یک در برنامه غذایی یک ورزشکار است و پروتئین مورد نیاز بدن آنها را فراهم میکند.
گوشت قرمز یکی از مهمترین منابع غذایی ماست که مصرف آن برای حفظ سلامتی و شادابی ما بسیار موثر است. مصرف این گوشت به تمام گروههای سنی مخصوصا به ورزشکاران و بدنسازان توصیه میشود. در واقع گوشت قرمز یکی از مهمترین مواردی است که ورزشکاران باید در رژیم اولیه غذایی خود داشته باشند. مصرف گوشت قرمز میتواند تاثیر زیادی بر رشد عضلات داشته باشد و از این جهت بهترین جایگزین برای مکمل های غذایی و دارویی است. در این مطلب میخواهیم به فواید گوشت قرمز و ضرورت وجود آن در برنامه غذایی ورزشکاران مخصوصا بدنسازان بپردازیم. با ما همراه باشید.
گوشت قرمز سرشار از کراتین بوده و به همین دلیل مصرف آن به تمامی بدنسازان توصیه میشود. این ورزشکاران باید دارای یک رژیم غذایی پرانرژی با کمترین میزان کربوهیدرات باشند. طبق یک بررسی انجام شده در کشور آمریکا مصرف گوشت استیک پیش از مسابقه میتواند تاثیر زیادی بر موفقیت ورزشکار داشته باشد. ورزشکاران آمریکایی از دهه ها قبل به صورت تجربی دریافته بودند که مصرف گوشت beef یا همان گوشت گوساله میتواند تاثیرات زیادی بر روی افزایش حجم عضلات آنها داشته باشد و امروزه علم نیز این مساله را اثبات کرده است. گوشت قرمز یکی از مهمترین منابع غذایی درجه یک در برنامه غذایی یک ورزشکار است و پروتئین مورد نیاز بدن آنها را فراهم میکند.
مصرف گوشت قرمز به تمام ورزشکاران مخصوصا آنهایی که ورزش را به صورت حرفه ای دنبال کرده و در مسابقات شرکت میکنند توصیه میشود. به طور کلی یک ورزشکار حرفه ای بهتر است ۵ یا ۶ وعده غذایی داشته باشد که یک یا دو وعده آن باید گوشت قرمز باشد. در ادامه این مطلب به مهمترین مزایای مصرف گوشت قرمز برای بدنسازان و ورزشکاران پرداخته ایم. این مزایا عبارتند از:
کراتین ماده ای بسیار مهم برای رشد و حجیم سازی عضلات بدن است که مقدار زیادی از آن در گوشت قرمز وجود دارد. کراتین میتواند سوخت کافی را برای فعالیت لحظه ای عضلات فراهم کند و امکان فعالیت های شدید و طولانی را برای عضلات فراهم میکند. بنابراین یک ورزشکار حرفه ای باید گوشت را به عنوان منبع بزرگی از کراتین ها مصرف نماید.
گوشت قرمز علاوه بر کراتین منبع بسیار خوبی از کارتنین است در حالیکه گوشت های سفید یعنی ماهی و مرغ مقدار حاوی مقدار کمی از این دو ماده حیاتی هستند و نمیتوانند غذای کاملی برای یک ورزشکار حرفه ای باشند. ماده کارتنین نقش بسیار مهمی در متابولیسم نرمال چربی ها و عملکرد بهتر آمینو اسیدهای شاخه ای (BCAAs) دارد. این آمینواسیدها برای رشد عضلانی بدنسازان بسیار مفید و حیاتی هستند.
پتاسیم یکی از مهمترین مواد معدنی است که در اغلب موارد کمبود آن در برنامه غذایی ورزشکاران مشاهده میشود. کمبود پتاسیم عوارض زیادی در پی دارد که از مهمترین آنها میتوان به ایجاد خلل در سنتز پروتئین و کاهش تولید هورمون رشد و هورمونIGF ۱ اشاره کرد. این هورمون ها برای تحریک عضلات و حجیم سازی آنها بسیار مهم هستند. گوشت قرمز بهترین منبع پروتئین برای یک ورزشکار نیز هست به طوری که به ازای هر ۱۰۰ گرم گوشت قرمز ۲۲ گرم پروتئین درجه یک به بدن ورزشکار میرسد.
آلانین (alanine) یکی از مهمترین آمینواسیدها در بدن است که وجود آن برای ساخت قند از پروتئین اامی است. وجود آلانین کافی در بدن ورزشکاران بسیار مهم است زیرا در صورت کم بودن کربوهیدرات بدن، آلانین میتواند سوخت مورد نیاز عضلات را در زمان تمرین فراهم کند. آلانین عضلات ورزشکاران را در زمان ورزش های سنگین حفظ کرده و از تجزیه آن جلوگیری میکند.
گوشت قرمز در بخش های کم چرب دارای مقدار زیادی از زنجیره لینولیک اسیدها (CLA) میباشد. این ماده مفید یک آنتی کسیدان بسیار مهم برای پیشگیری از آسیب بافت ها در زمان تمرین های سنگین ورزشی است. طبق بررسی های انجام شده CLA مانند یک ماده آنتی کانولیک به حفظ توده عضلانی کمک میکند.
ورزشکاران به آهن نیز به عنوان یک ماده معدنی خونساز نیاز دارند. گوشت قرمز یکی از بهترین منابع آهن است که از این نظر از گوشت مرغ و ماهی مهمتر میباشد.
از دیگر فواید گوشت قرمز میتوان به وجود روی و منیزیم در آن اشاره کرد. روی یک آنتی اکسیدان است که به پروتئین سازی، تقویت سیستم ایمنی بدن و رشد عضلات بسیار کمک میکند. منیزیم نیز هم به سنتز پروتئین ها کمک میکند و هم موجب قدرت بیشتر عضلات میشود. یکی دیگر از فواید منیزیم کمک به تولید انسولین است که از مهمترین هورمون های آنابولیک بدن میباشد.
درباره این سایت